Shopping i Cork City – En översikt

Cork City har ett ganska expansivt shoppingområde, med en rad butiker som passar varje budget. Det finns en mängd rymliga köpcentra, inklusive Paul Street Shopping Center, North Main Street Shopping Center, Merchant’s Quay Shopping Center, French Church Street och den berömda engelska marknaden. Denna täckta marknad har varit i drift sedan början av 1700-talet, vilket gör den till en av de äldsta. Det finns ett stort utbud av bås här, som säljer allt från kött och grönsaker till ostar och kryddor, tvålar, champagne till vape. Det finns också ett val av kaféer här, där man kan ta en paus från att vandra och se att världen går förbi. Det finns ingångsvägar från Princes Street, Patrick Street, Oliver Plunkett Street eller Grand Parade. Om du vill gå något längre finns det också bra shoppingmöjligheter i Blackpool, Mahon, Douglas, Carrigaline, Bishopstown, Wilton eller Midleton.

MacCurtain Street är ett av de äldsta shoppingområdena i Cork City. Här hittar man en eklektisk blandning av butiker, allt från antikviteter till musikinstrument. Längs vägen finns det ett antal kaféer.

French Church Street är ett av de shoppingområdena med en mängd olika butiker. Här hittar du en rad spännande unika butiker, som säljer kläder och accessoarer, till godis och kaffe. Uppvärmda sittplatser utomhus finns runt många av kaféerna, vilket ger denna gata den franska kaffesamhällets atmosfär. Denna gata bildar tillsammans med Paul Street och Careys Lane Huguenot Quarter.

Sedan slutet av 1800-talet har varor köpts och sålts på Cornmarket Street (även känd som Coal Quay). Det var också platsen för Peterskyrkan, som ursprungligen var en livsmedelsmarknad men numera är en livlig pub och matställen. I slutet av 90-talet / början av 00-talet såg stora förnyelseprojekt många lägenheter byggas, tillsammans med ett butikscenter som är tillgängligt från Paul Street.

Om Cork City

Cork City är det första stoppet för många besökare i södra Irland och är en idealisk plats att bo innan du utforskar den omgivande landsbygden

Med sin egen internationella flygplats och stora passagerarfärghamn är Cork en idealisk ankomstpunkt om du vill utforska regionen Cork och Kerry.

Staden har en rik historia och sitt eget unika utseende och kultur, så det är definitivt värt att utforska.

Lämna ett svar